top of page
Buscar
  • Foto del escritorEl Kau

RECEPTES PER A FER EN FAMÍLIA

Xefs us presentem algunes receptes per a fer aquests dies a casa. Ens agradaria que ens enviéssiu fotos o vídeos preparant les vostres receptes.


PASTÍS DE PORRO I SALMÓ




Ingredients:

- 150 g de farina (10 cullerades soperes aprox.)

- 3 ous

- 150 g de formatge gruyère ratllat (1 got i mig)

- 2 porros

- 1 filet de salmó fresc de 300 g

- 50 g de mantega

- Mantega per untar el motlle

- 15 cl de llet

- 15 cl d’oli de gira-sol o d’oliva

- Sal


Estris:

- Una taula per tallar

- Un ganivet

- Un bol gran

- Un motlle allargat

- Una batedora de mà

- Una forquilla

- Una espàtula

- Un ratllador

- Un got

- Una tassa

- Una cullera sopera


Pas a pas:

- Preescalfeu el forn a 180°C. Demaneu als vostres fills que trenquin els ous i els tirin a un bol.

- Ensenyeu-los com es bat un ou, amb l’ajuda d’una forquilla o unes varetes, i deixeu que ho intentin ells sols.

- Poden incorporar-hi la farina, un cop pesada, i barrejar-ho amb una batedora manual fins a aconseguir una massa fina, sense grumolls.

- Demaneu-los que ratllin el formatge. Proposeu-los que vessin la llet i l’oli al bol i que hi afegeixin el formatge ratllat. Podeu deixar que salin una mica la barreja.

- Talleu el salmó a trossets. Talleu les arrels i la part verda dels porros i partiu-los per la meitat. Proposeu als petits que rentin els porros.

- Talleu-los a rodanxes fines. Sofregiu-los en una paella amb mantega durant 10 minuts. Afegiu-hi els trossets de salmó i continueu sofregint-ho durant cinc minuts.

- Quan estiguin llestos, podeu proposar als nens i nenes que afegeixin el salmó i el porro a la barreja de la farina.

- Demaneu-los que untin el motlle amb mantega. Els podeu ajudar, si ho necessiten, a vessar la massa al motlle amb l’ajuda d’una espàtula.

- Enforneu-ho durant 40 minuts. S’ha de deixar refredar abans de tallar el pastís a talls i tastar-lo.



PASTISSETS DE PATATA


Ingredients:

- 1 kg de patates

- 500 g de formatge fresc

- 3 ous

- 2 cullerades d’oli de gira-sol

- Sal i pebre


Estris:

- Un bol gran

- Un pelador

- Un ratllador

- Un batedor manual

- Una cullera de fusta

- Una paella


Pas a pas:

- Demaneu als vostres fills que comptin les patates i les rentin. Proposeu-los que les ratllin ben fines.

- Trenqueu el primer ou en un bol gran i deixeu que els trenquin la resta. Barregeu-ho enèrgicament amb un batedor manual.

- Els nens poden afegir el formatge fresc i les patates ratllades als ous, i després remenar-ho tot amb una cullera de fusta. També poden posar-hi la sal i el pebre.

- Ensenyeu-los a fer un pastisset amb les mans; després, que continuïn ells sols.

- En una paella, escalfeu l’oli. Allunyeu els petits de la paella perquè no es cremin si esquitxa.

- Daureu els pastissets i gireu-los quan tinguin un aspecte cruixent. No els hi deixeu més de cinc minuts per cada banda.

16 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page