Un èxit assegurat!
Ingredients per fer la massa
150 ml de llet
50 g de mantega
20 g de llevat fresc
50 ml d’aigua
400 g de farina
80 g de sucre
Pessic de sal
1 rovell d’ou per pintar.
ingredients per als complements: ametlles senceres, llavors de carabassa, pinyons, ulls de sucre…
Elaboració d’extraterrestres de llet
En un bol barregeu la farina, el sucre i la sal.
Escalfeu la llet a la cassola i fongueu-hi la mantega. Barregeu el llevat amb 50 ml d’aigua tèbia.
Afegir la llet i mantega al bol. Amassar a mà o amb la batedora.
A continuació incorporar el llevat i l’aigua i amassar durant 5 minuts. Tapar i deixar fermentar durant 1 hora.
Esteneu la massa al taulell de la cuina i dividiu la massa en 10 porcions.
Formeu diferents figures d’aliens (o qualsevol altre objecte, animal o monstre).
Deixau reposar les figures, tapades amb un drap, durant 30 minuts.
Enceneu el forn a 180º
Ara afegiu els ulls, nas, cabells… amb els pinyons, ametlles o els ingredients que vulgueu.
Pinteu els extraterrestres amb l’ou batut.
Enfornar uns 15 minuts o quan veieu que estan torradets.
Què poden fer els petits cuiners?
Depenent de l’edat es poden implicar en més o menys passos. Pesar els ingredients, barrejar, amassar… i fer aliens, monstres o qualsevol altra figura. Els haureu d’ajudar una mica amb el temps d’amassar, sobretot si ho feu a mà. Recordeu, però , que independentment de la qualitat de l’amassat manual les figures segur que surten bones 😉
Ep, i a menjar segur que s’hi apunten !
Comments