top of page
Buscar
  • Foto del escritorEl Kau

IDEES PER A JUGAR A CASA EN FAMÍLIA



1. Rotlle de paper higiènic: Cada vegada que s'acabi un rotlle, que agafeu i heu de fer un treball manual. Convertir aquest tub en un castell, en un animal, en una cara. Potencia la creativitat, la imaginació i la psicomotricitat.

2. Utilitzar com a joc tot allò que es pugui reutilitzar i que aneu a tirar: Cada vegada que es vagi a tirar alguna cosa, donar-li a la imaginació i veure amb els més petits de la casa en què el podem convertir per jugar.

3. Gimcana a casa: Organitza 01:00 Gimcana de paperets amb proves, amaga per la casa de missatges i que els nens els hagin de descobrir. Les entregues un paper amb la primera prova i quan l'hagi aconseguit fer es trobaran aquí un altre paper. Per exemple: els lliuraments el primer paper i poses: serveix per dormir i només la fan servir els més grans, es que els nens van a l'coixí i es troben el segon paperet.

4. Recupera tots els jocs de taula: Segur que tens jocs de taula en l'oblit, obre els armaris de les joguines i cada dia juga a un de diferent. els jocs de taula van molt bé per al desenvolupament de la ment dels més petits i també dels adults.

5. Exercici: És important que els nens facin exercici i es moguin. Posa a Youtube: exercicis per a nens a casa i et sortiran taules que pots fer cada dia. Dedica uns 20 minuts a l'esport familiar.

6. Lectura: Cada dia que els nens dediquin 15 minuts a llegir i després facin un dibuix del que han llegit perquè la teva després dijous a interpretar el dibuix i veure si coincideix amb el que han llegit.

7. El joc de la Memòria: Poses 4 o 5 objectes els que vulguis en una taula, llavors el nen mira els objectes durant uns segons, es dóna la volta i la teva treus un. Haurà endevinar quin has tret. I després et toca a tu ... o la seva germaneta.

8. Collage: Cercar materials a casa que ja no s'utilitzen, per exemple: uns botons, unes vambes que vas a tirar, un diari vell, etc. i a partir d'aquí col·locar-los de una forma artística en un foli i enganxar-los.

9. Què és ?: Tapa els ulls dels nens ja sigui amb un antifaç, 1 mitjó o un tovalló i posa-li productes davant que hagi de endevinar a través del tacte i l'olor.

10. Tens punteria? Agafa mitjons, posa'ls en format pilota i posa una paperera a una distància primer curta, després més llarga i cada vegada més difícil d'encistellar els mitjons.

11. Ordenar: És el moment d'entrar a l'habitació dels teus fills i aconseguir ordenar tots els racons veient que utilitza i que no. Ja veuràs que se't ocorren un munt d'idees per fer pel que fa comences a treure coses.

12. Origamis o figuretes de paper: busca a Youtube per fer figuretes de paper senzilles, res és més divertit que fer origami. Tens tota mena d'ells, en tots els temes, per a tots els nivells. Amb papers de colors i paciència, pots fer bonics patrons. El teu fill segurament estarà encantat amb el resultat.

13. Construeix una cabana: Agafa llençols i mantes posa cadires i extiéndelas per sobre per construir una cabana i poder jugar dins i fora amb els seus ninots preferits, podeu organitzar la berenada dins i fer dibuixos en paper per decorar-la.

14. Amagatall: El famós amagatall que algú es posa a comptar en una cantonada de la casa i cal amagar-se.

15. Pel·lícules: El moment pel·lícula és un moment familiar que a tots els encanta. Es podria fer una cada dos dies.

16. Fred o calent: Amaga alguna cosa per la casa i cal buscar-... quan més lluny aquesta de l'objecte estàs fred i quan et vagi acostant entraràs en zona de calor.


Us animem a dir-nos en comentaris jocs que se us acudeixin per anar ampliant la llista i que entre tots aconseguim que passar de la millor manera aquesta etapa.

89 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page