Xefs us presentem algunes receptes per a fer aquests dies a casa. Ens agradaria que ens enviéssiu fotos o vídeos preparant les vostres receptes.
PASTÍS DE PORRO I SALMÓ
Ingredients:
- 150 g de farina (10 cullerades soperes aprox.)
- 3 ous
- 150 g de formatge gruyère ratllat (1 got i mig)
- 2 porros
- 1 filet de salmó fresc de 300 g
- 50 g de mantega
- Mantega per untar el motlle
- 15 cl de llet
- 15 cl d’oli de gira-sol o d’oliva
- Sal
Estris:
- Una taula per tallar
- Un ganivet
- Un bol gran
- Un motlle allargat
- Una batedora de mà
- Una forquilla
- Una espàtula
- Un ratllador
- Un got
- Una tassa
- Una cullera sopera
Pas a pas:
- Preescalfeu el forn a 180°C. Demaneu als vostres fills que trenquin els ous i els tirin a un bol.
- Ensenyeu-los com es bat un ou, amb l’ajuda d’una forquilla o unes varetes, i deixeu que ho intentin ells sols.
- Poden incorporar-hi la farina, un cop pesada, i barrejar-ho amb una batedora manual fins a aconseguir una massa fina, sense grumolls.
- Demaneu-los que ratllin el formatge. Proposeu-los que vessin la llet i l’oli al bol i que hi afegeixin el formatge ratllat. Podeu deixar que salin una mica la barreja.
- Talleu el salmó a trossets. Talleu les arrels i la part verda dels porros i partiu-los per la meitat. Proposeu als petits que rentin els porros.
- Talleu-los a rodanxes fines. Sofregiu-los en una paella amb mantega durant 10 minuts. Afegiu-hi els trossets de salmó i continueu sofregint-ho durant cinc minuts.
- Quan estiguin llestos, podeu proposar als nens i nenes que afegeixin el salmó i el porro a la barreja de la farina.
- Demaneu-los que untin el motlle amb mantega. Els podeu ajudar, si ho necessiten, a vessar la massa al motlle amb l’ajuda d’una espàtula.
- Enforneu-ho durant 40 minuts. S’ha de deixar refredar abans de tallar el pastís a talls i tastar-lo.
PASTISSETS DE PATATA
Ingredients:
- 1 kg de patates
- 500 g de formatge fresc
- 3 ous
- 2 cullerades d’oli de gira-sol
- Sal i pebre
Estris:
- Un bol gran
- Un pelador
- Un ratllador
- Un batedor manual
- Una cullera de fusta
- Una paella
Pas a pas:
- Demaneu als vostres fills que comptin les patates i les rentin. Proposeu-los que les ratllin ben fines.
- Trenqueu el primer ou en un bol gran i deixeu que els trenquin la resta. Barregeu-ho enèrgicament amb un batedor manual.
- Els nens poden afegir el formatge fresc i les patates ratllades als ous, i després remenar-ho tot amb una cullera de fusta. També poden posar-hi la sal i el pebre.
- Ensenyeu-los a fer un pastisset amb les mans; després, que continuïn ells sols.
- En una paella, escalfeu l’oli. Allunyeu els petits de la paella perquè no es cremin si esquitxa.
- Daureu els pastissets i gireu-los quan tinguin un aspecte cruixent. No els hi deixeu més de cinc minuts per cada banda.
Comentarios