El procès d'inscripció comença el 30 d'Abril fins el 15 de Juny on-line

CASAL D'ESTIU 2020

L'INOBLIDABLE VIATGE PER L'ARC DE SANT MARTÍ

Aquest estiu ens endinsarem en un inoblidable viatge per l'Arc de Sant Martí. La XULA  la nostre tortuga marina voladora ens acompanyarà en aquesta aventura plena de reptes i activitats. 

Viatjarem per cadascun dels colors de l'Arc de Sant Martí, cada setmana coneixerem un  color que ens ensenyarà vivències, valors i emocions. Ens plantejarà reptes que haurem d'anar aconseguint a través d'un munt d'activitats.  El final d'aquest viatge ens portarà a la unió dels 7 colors de l'arc de Sant Martí un món nou, ple de màgia.

 

Per a realitzar aquest Centre d'interès ens hem inspirat amb el conte "El llarg viatge per l'arc de Sant Martí" de Noè Rivas. Parla de la vida mateixa. De les diferències físiques i culturals, de la por de perdre la identitat, de la importància de treballar en equip, de ser capaços de tirar endavant malgrat les dificultats, del poder de la imaginació, i, naturalment, de l’alegria de viure.

Desprès d'aquesta etapa que hem viscut on l'Arc de Sant Martí ha estat un símbol d'esperança per a molt nens i nenes hem volgut donar-li protagonisme pero aquest cop en forma de colors i vivències tots junts.

QUINES ACTIVITATS FAREM

Cada setmana viatjarem a través d'un món de color i coneixerem els valors i emocions que ens amaga:

SETMANA 1 COLOR ROSA: El primer dels colors, el món rosa és dolç, delicat i amb sentiments d'amistat i gratitud. Ens haurem retrobat amb els nostres amics i amigues i serà important poder viatjar per aquest món per a recuperar tot el temps perdut.

SETMANA 2 COLOR TARONJA: El viatge per el món taronja estarà ple d'entusiasme, creativitat i ànim! 

SETMANA 3 COLOR GROC: Continuem el nostre viatge i coneixem el món groc, un color increíble carregat d'energia, innovació, diversió i espontaneïtat.

SETMANA 4 COLOR VERD: Dins del món verd hi trobarem esperança, equilibri, creixement i naturalesa.

SETMANA 5 COLOR BLAU: El món blau ens donarà llibertat, harmonia i sinceritat.

SETMANA 6 COLOR LILA: La serenitat del color lila ens descobrirà un món nou, màgic, on tots els colors hi seran presents.

 

Tot això ho combinarem fent diverses activitats on el significat dels colors hi tindrà tota la presència:

 

Activitats esportives

 • ginkanes

 • jocs

 • esports...

 

Activitats plàstiques

 • tallers de manualitats

 • pintura

 • costura

 • jumping clay

 • slime...

Activitats artístiques

 • danses

 • cançons

 • teatre

 • titelles

 • taller de cuina...

 

 

Activitats tecnològiques

 • diverciència

 • karaoke

 • películes

 • jocs...

Dinàmiques

 • joc lliure

 • joc d'equip

 • jocs de taula

 • dinàmiques de grup

Sortides i excursions

Remullades

Piscina

COM HO FAREM

Un programa pensat per a aprofitar cada instant del dia

QUÈ CAL TENIR EN COMPTE

Casal d'Estiu per a nens i nenes de 3 a 12 anys.

Com a mesura de prevenció preguem que porteu unes sandàlies, xancles o sabatilles còmodes per a portar quan siguem dins de El Kau, d’aquesta manera les sabates que portem per anar per el carrer quedaran a l’entrada. “Les sabatilles” es deixaran al centre fins a finalitzar el casal.

Els infants de 3 a 5 anys hauran de portar una muda sencera que es deixarà al Kau i es retornarà al final del casal (marcada amb el nom).

Tots els dies els infants hauran de portar:

- L' esmorzar

- Una ampolla d'aigua (marcada amb el nom)

- Una gorra (marcada amb el nom)

Els dies de jocs d'aigua (Dimarts):

- Tots els nens i nenes hauran de portar el banyador posat desde casa (marcat amb el nom)

- Tovallola (marcada amb el nom)

- Crema solar (marcada amb el nom)

- Muda de recanvi (roba interior, samarreta, pantaló, xancles o bambes) (marcada amb el nom)

- Joguines d'aigua com pistoles o galledes (opcional i portable)​ (marcat amb el nom)

Els dies de sortida (DIvendres):

- Samarreta El KAU posada (marcada amb el nom)

- Sabates còmodes

- Crema solar posada desde casa

Les sortides tindran un cost a part que es cobrarà a principi

de cada setmana amb la autorització prèvia firmada.

Samarreta Casal d'estiu El Kau

L'entregarem el primer dia de Casal i ja us servirà per

el proper casal.

Té un cost de 7€ 

 

 

Degut a la situació per la Covid-19, el Departament de Salut de la Generalitat Catalunya ha fixat uns criteris generals per a l’organització de les activitats de lleure educatiu. Us fem un resum de les principals mesures que adoptarem, no obstant ens adaptarem en cada moment a totes les actualitzacions que vagin sorgint.

 

Requisits generals per a participar en les activitats

Els/les participants a les activitats han de complir alguns requisits per a preservar la salut del grup.

• Absència de simptomatologia compatible amb la COVID-19 (febre, tos, dificultat respiratòria, malestar, diarrea...) o amb qualsevol altre quadre infecciós(1).

• No convivents o contacte estret amb positiu confirmat o simptomatologia compatible en els 14 dies anteriors.

• Calendari vacunal actualitzat(2) (exceptuant vacunacions posposades pel període de confinament). Requisit per a la inscripció. 

• En infants o adolescents amb malalties greus de base caldrà valorar de manera individual la idoneïtat de participar en determinats tipus d’activitats, donat que són població de major risc enfront a la COVID-19.

(1) Per a reincorporar-se de nou a l’activitat els infants han d’estar asimptomàtics durant 48 hores en el cas de simptomatologia no COVID-19 i 14 dies quan es tracti de simptomatologia compatible.

(2) En el cas d’infants no vacunats o infants amb el calendari pendent d’actualització, caldrà garantir un interval mínim de 15 dies entre la vacunació i l’inici de l’activitat

 

Entrades i sortides

Les entrades i sortides del casal d’estiu es faran de forma esglaonada per grups d’edat, en intervals de 15  minuts per evitar aglomeracions. 

 

Ús de mascaretes

S’utilitzaran mascaretes en el cas que sigui necessari un desplaçament en transport públic o autocar els dies de sortida.

  

Rentat de mans sistemàtic

Caldrà un rentat de mans habitual a l’inici i al final de cada activitat amb disponibilitat de sabó amb dosificador i tovalloles d’un sol ús. En punts estratègics com menjador, entrada aules o entrada hi haurà dispensadors de solució hidroalcohòlica.

 

Llistats de comprovació de símptomes

Diàriament caldrà comprovar l’estat de salut d’infants i monitors/es per garantir que poden participar de les activitats de lleure amb seguretat per a ells i per a la resta de persones del seu entorn.

A l’arribada dels infants es farà una comprovació de la temperatura (termòmetre frontal). Es recomana també la comprovació diària símptomes en els monitors/es. El resultat de les mesures de temperatura corporal dels infants i adults haurà de quedar degudament registrat o documentat i a disposició de les autoritats competents per al seu control.

 

Neteja i desinfecció de les instal·lacions i del material

La neteja i la posterior desinfecció d’espais es realitzarà amb una periodicitat diària.

Cal garantir la desinfecció d’aquelles superfícies d’ús més comú com el poms de les portes, les baranes de les escales, safates de menjar, fonts d’aigua, ... etc. Les taules de les aules i del menjador es netejaran i desinfectaran després de les activitats i dels àpats, respectivament.

 

El material emprat en les diferents activitats no podrà ser compartit entre diferents infants si no se’n fa una desinfecció després del seu ús.

Per evitar de compartir el material bàsic com colors, llapis… entregarem a cada infant un estoig amb el seu material al inici del casal.

L’estoig conté: colors de fusta, rotuladors, plastidecors, tisores, goma, llapis, maquineta i pega.

Tindrà un cost de 15€ que es cobrarà en el rebut adjunt. Quan acabi el casal aquest material us el podreu quedar.

 

Recomanacions generals sobre Seguretat Alimentària

El menjar se servirà sempre en plats individuals i no podrà ser compartit entre els infants. S’evitaran els utensilis d’ús compartit (safates, cistelles de pa,...), però es poden fer servir gerres d’aigua que seran servides pels monitors i monitores. 

El plat, gots i coberts seran d'un sol ús amb material biodegradable.

 

Quan es facin excursions, també caldrà evitar que infants i adolescents comparteixin el menjar i utensilis (coberts, cantimplores, ...) que seran d’ús individual o d’un sol ús fets amb materials sostenibles pel mediambient.

EQUIP DE MONITORS I MONITORES

Durant el casal, l'equip de monitors i monitores amb gran experiència, acompanyaran als nens i nenes en totes  les seves activitats del casal.

Seguint la normativa del Departament de Joventut, l’equip de monitors disposarà de la titulació exigida.

La ràtio establerta serà com a mínim, 1 monitor/a  per cada 10 infants i ens adequarem a la normativa o propostes de la Direcció General de Juventut.

CALENDARI I HORARIS

EL CASAL COMENÇA

Del 22 de Juny al 31 de Juliol 

Horari de 7.30h a 18.30h

 

Del 3 al 28 d'Agost (segons demanda)

Horari de 9.00h a 13.00h

PROCÈS D'INSCRIPCIÓ

La reunió informativa del Casal d'Estiu 2020 la farem presencialment al centre un màxim 10 persones el DILLUNS 1 DE JUNY de 17.00h a 18.00h.

Si esteu interessats en assistir a la reunió envieu un correu per a reservar la plaça.

El procès d'inscripció comença el 30 d'Abril fins el 15 de Juny on-line

 

Hi podria haver algun canvi de les activitats en funció de les indicacions de les autoritats.

La inscripció serà efectiva un cop omplert el formulari on-line.

La reserva de plaça es farà per ordre de preinscripció.


El pagament es farà mitjançant domiciliació bancària. Es realitzarà un primer pagament del 50% en el moment d'inscripció i el 50% restant el dia 18 de Juny.

Un cop tramitada la inscripció s'accepten cancel·lacions o canvis únicament per causes mèdiques o causes decretades per les autoritats.

TARIFES

Germans: 10% de descompte aplicable al segon germà i la resta de germans.

Socis: 10% de descompte (no acumulable)

US HI ESPEREM!!

©2019 El Kau Centre de Lleure Educatiu